Vi stod tidligt op i dag, vi skulle nemlig en tur på Peterspladsen og høre Pavens bevingede ord. Det begyndte fint med at vi tog den “rigtige” bus, nemlig nr. 98, der sædvanligvis stopper lige ved Piazza de San Pietro, altså Peterspladsen, men i dag, hvor det er søndag havde den valgt at køre en HELT anden vej. Det tog os derfor lidt tid, et par metroer, et par busser etc. for at komme hen på pladsen.

Vi ankom 11.45 og Paven skulle tale til os (og alle de andre, der også var mødt op) kl. 12.00. Vi havde (naivt?) regnet med at talen foregik fra den balkon, der vender ud mod Peterspladsen, men han havde valgt et lille intimt gårdhave-arrangement, med adgang til lidt færre mennesker. Heldigvis er storskærmene også kommet til Vatikanet, så der var opsat storskærme flere steder. Vi stillede os forrest og havde glimrende udsigt til ham.
Der lød et jubelråb, da han trådte frem, der var nærmest lidt rockstar over ham, eller folk tiljublede ham som om han var.

Han talte naturligvis italiensk, men så meget fangede vi dog at han sendte en hilsen til Norge og fordømte den terrorisme, der har ramt nordmændene. De mennesker, der stod i hans gårdhave havde han åbenbart helt styr på, han vinkede til dem og hilste på “Polen”, Spanien og andre lande og talte til dem på deres eget sprog.

Det var faktisk en stor oplevelse at se ham “live”, selvom det altså kun var på en storskærm, men bare det at mærke hele stemningen. Super.

Bagefter tog vi en direkte bus hjem til hotellet, hvor vi har tilbragt eftermiddagen i pølen.